Mirc Hazır Kodları Nasıl Eklenir ?

mIRC kodları nasıl eklenir? bilhassa mIRC Script’e yeni başlayan acemiler için ilk bilinmesi gereken Mirc  hazır kodları nasıl eklenir konusudur. Bu konu ile ilgili şimdiye kadar yazılmış binlerce makale vardır ama bizim resim olarak hazırladığımız dersle basitçe bu işi öğreneceğinizi düşünüyoruz.

Öncelikle bilinmesi gereken şey şudur.
Mirc hazır kodları genellikle mircin remote isimli bölüme eklenmektedir. Ayrıca alias’a ve popups menülerine de çeşitli kodlar eklenmektedir.. Zaten kodların nereye konulacağı mirc coderi tarafından belirtilir.

Yöntem

Eğer ki kod .mrc, .ini.txt uzantılı şeklinde hazır değilse açık olarak yayınlanan kod ise; Kodu kopyalayıp remote ye yapıştırmamız gerekecektir.

Örnek: Aşağıdaki kod bir kanal ve özelde renkli yazı yazmak için verilmiş koddur:

on 1:INPUT:*:{ if ($left($1,1) != /) { say $+( , ,$1-) | halt } }

Böyle bir kod var ve bu kodu eklemek istiyoruz.

Mirc açık iken ALT+R (alt ye basılı tutarak R harfine basıyorsunuz. )


Daha sonra tamam diyorsunuz. Mirci açtıktan sonra /remote on yazdığınız zaman kod aktif olmuş oluyor.

Varsayalım ki ALT +R yaptınız ve orada bir sürü farklı kod var. Sol üst köşedeki dosya yazısını tıklıyorsunuz ve oda yeni sekmesini işaretliyorsunuz.

Not : bazı Scriptler ALT + R yapmanıza izin vermez bunu çözmek için buradan programını indirip mIRC.exe sini O scriptin ana klasörüne atarak çalıştırabilirsiniz. Böylece siz bunu remotesi açık bir mIRC.exe kullanarak ortadan kaldırmış olursunuz . Kullanmış olduğunuz mIRC’in ana klasörüne girin, orada bulunan mIRC.exe yi silin ve remotesi açık olan sitemizden indirdiğiniz mirc.exe yi atınız.

Yorum gönder

Daha yeni Daha eski